Leder

Vibeke kontaktside ny

Vibeke Snedevind
visn@fmk.dk
72 53 44 43

Starten i børnehaven

Overgang

Det er vigtigt, at dit barn kommer godt i gang med sin tid i børnehaven. 

I er velkomne til at komme på besøg regelmæssigt i tiden op til starten, ligesom de fleste dagplejere intensiverer be-søgene, når de har et barn, som skal starte. 

Den første dag plejer for-ældrene at være med hele dagen, hvor I er på besøg. 

De næste dage prøver vi med, at barnet er uden forældre i børnehaven et par timer. I løbet af den første uge eller to er de fleste børn kørt ind, så de kan klare en hel dag i børnehaven. 

Forvent dog, at dit barn er meget træt af de mange nye indtryk i starten. Det er al-mindeligt, at børn, som ikke længere sover til middag, alligevel skal have en lur i børnehaven, eller når de bliver hentet, i den første tid. 

Til kommende forældre

I Ringgårdens Børnehave gør vi meget ud af, at kommende børn og forældre skal føle sig trygge ved børnehavestarten. Du er altid velkommen til at ringe og få en aftale om at besøge og opleve børnehaven.

Det skal være trygt at vælge børnehave

Når du vælger børnehave til dit barn, handler det om at både du/I som forældre skal føle jer trygge - og barnet skal være trygt ved overgangen. 

Du kan altid ringe til børnehaven og få en snak med leder Vibeke Snedevind - Du/I er også meget velkomne til at få en aftale om at komme på besøg og se børnehaven. Vi har altid både kaffe og te på kanden. 

Vi vil gerne, at du ringer på forhånd, så vi har tid til at tage imod - til gengæld gør vi alt, hvad vi kan for at være fleksible og finde et tidspunkt, som også passer dig. 

Vi oplever, at den første snak er rigtig god for både jer som forældre og os som børnehave. Der får vi talt lidt om vores værdier, vi får et indtryk af barnet - og lærer jer som forældre lidt at kende. Det er et godt grundlag for vores fremtidige samarbejde om barnet og hjælper i overgangen. 

Ringgården - en selvejende institution

Ringgårdens Børnehave er en selvejende institution. 

Det giver os muligheden for at vælge og prioritere nogle ting, som vi synes er vigtigt. 

Noget af det, som kendetegner os er: 

Overgang til børnehave

Vi modtager de fleste børn til børnehaven fra områdets dagplejere. Derfor har vi et samarbejde med dagplejerne, hvor de kommer på besøg en gang om måneden. 

På den måde kender børnene til børnehaven, før de starter, og de kommer i trygge rammer, når de har deres dagplejer med på besøg. I tiden op til starten inviterer vi dagplejeren til at komme på flere besøg, ligesom I som forældre er meget velkomne til at komme på besøg nogle gange med jeres barn. 

Opstart efter flytning

Vi modtager hvert år nogle børn, som kommer "hjemmefra" eller som er flyttet, og derfor starter i Ringgårdens børnehave uden at de kommer fra dagpleje eller vuggestue. 

Vi oplever at processen med at komme på besøg et par gange og derefter have en blød indkøring også fungerer godt i de tilfælde. 

Der er meget forskel på, hvor hurtigt børnene bliver trygge ved at være i børnehaven. I processen samarbejder vi selvfølgelig med jer forældre om at gøre overgangen så blid som muligt.