Kolonihaven i Præstevangen

Kolonihaven

Ringgårdens Børnehave har sin egen kolonihave i Have-foreningen Præstevangen. 

Her dyrker vi ved fælles hjælp (og nogle gange med hjælp fra forældre og bedsteforældre) haven på bedste måde. Vi dyrker bær og grøntsager, som vi bruger i børnehaven. 

Vi bruger ikke kunstgødning og arbejder principielt økologisk. Dog får vi typisk et lag "komøg" ud i foråret, som ikke er klassificeret som økologisk. 

Vil du hjælpe os i kolonihaven?

Kolonihaven2

Det er skønt at have børnene med i kolonihaven. Men dem, som har børn med i haven ved også, at det ikke nødvendigvis er det mest effektive arbejde, når det foregår på børnenes præmisser. 

Vi kan derfor i perioder have lidt svært ved at følge med i mængden af ukrudt og med at så og passe afgrøderne. 

Så hvis du er tilknyttet børne-haven, vil vi meget gerne have en hjælpende hånd. Du er velkommen til at komme med dit eget barn eller barnebarn derned - eller man kan efter aftale låne nøglen og tage derned og arbejde i weekender eller om eftermiddagen. 

Kolonihaven

Børnehaven har sin egen kolonihave. Her går de yngste børn på skift med en eller flere voksne ned og arbejder. Vi dyrker vores egne grøntsager, som vi sår, passer og tager med hjem til børnehaven og spiser. En spændende og lærerig lille oase

Åh, at grave sine egne kartofler og gulerødder op. Lave den mest lilla suppe af egne rødbeder og blive sort på fingrene og om munden af at plukke og spise solbær. 

Børnene i Ringgårdens Børnehave er med i vores egen kolonihave gennem hele året. Fra vi starter i foråret med at grave, rive, og så - til pasningen, lugning af ukrudt og til sidst i sensommeren, hvor vi høster og samler. 

Børnene i Yngstegruppen er typisk i kolonihaven én gang om ugen med én eller flere voksne, hvor de er udstyret med arbejdshandsker og arbejdsredskaber i børnestørrelse. 

Vi går selv til kolonihaven og tilbage igen

Børnene har madpakker med og spiser sammen i kolonihaven i den lille gruppe, som er på tur sammen. Der er også masser af tid til at lege i de trygge, grønne rammer. 

Børnene går til kolonihaven med de voksne. Der er lidt over én kilometer derhen, og de mindste kan godt blive ret trætte efter en hel formiddag i kolonihaven. De får dog gode oplevelser og bliver langsomt bedre til at gå. 

Og stoltheden ved at så, passe og høste og til sidst spise sine egne grøntsager - den får de med sig. 

Kolonihaven er en del at vores arbejde med at give børnene en fornemmelse af alt der, der ligger "fra have til mave".