Udenfor Børnehaven

Cykeltur

Vi bruger nærområdet meget. Går i Klinteparken eller på Ringparkens legeplads og leger. Vi opfatter på mange måder børnehaven som meget større end den egentlig er, fordi vi er så heldige at have park, strand og legeplads som nærmeste naboer. 

Og vil vi bare lidt længere væk har vi eksempelvis Faaborg Havnebad, Stadion og biblioteket, som også indbyder til leg og læring. 

Alléskoven

Alleskoven

Naturpatruljen har sin base i Alléskoven, hvor de går op 3 gange om ugen. Her nyder de skoven, laver mad over bål og lærer om natur, venskaber og krible-krabledyr. 

Se mere om Alléskoven

Kolonihaven

Kolonihaven 3

Børnehaven lejer og dyrker en kolonihave. Her er de fleste børn nede en gang om ugen i sommerhalvåret og hjælper til med alt fra at så, passe og høste bær og grøntsager. 

Se mere om kolonihaven

Fysiske rammer

Vi bor med udsigt til Det Sydfynske Øhav midt i Faaborg by. Bygningerne er fra 1970'erne og blev bygget som børnehave. Vi har vores egen legeplads, og bruger hele byen og naturen omkring os som vores område.

Indenfor i børnehaven


Inde i børnehaven har vi det store rum i midten, som er kernen. Det er her, de første børn møder ind om morgenen, og de sidste bliver hentet om eftermiddagen. I løbet af dagen bruger vi rummet, som har dejligt højt til loftet, til aktive aktiviteter som krop og bevægelse, børneyoga eller musik, når vi øver os til børnemusikfestivalen. 

Derudover har vi tre store grupperum, to til yngstegruppen og ét til ældstegruppen. Det er gruppernes base og her, de spiser deres måltider og har en del af deres aktiviteter. 

 

Eget køkken

Børn hjælper i køkkenet

Vi har indrettet et fuldt køkken, hvor al børnenes mad bliver tilberedt - bortset fra det, som bliver lavet over bål. Køkkenet er indrettet, så børnene også kan være med ved bordet og deltage i arbejdet med maden. På den måde bliver madordningen også en del af vores pædagogiske arbejde. 

Hver dag er der børn i køkkenet, som hjælper med at skære grøntsager eller rugbrød. Børnene i yngstegruppen leger tit med Fra Have til Mave og hjælper med at lave mad til de andre børn. 

Børnene er generelt meget glade for at være med i køkkenet og lave "rigtig mad". 

Udenfor i børnehaven


Vi har vores egen skønne legeplads, som er indrettet til at inspirere og udfordre børnene. Der er stort set legeplads hele vejen rundt om børnehaven, så børnene kan finde kroge, hjørner og steder at lege i både store og mindre fællesskaber. 

Foran børnehaven har vi det store klatretårn med klatrevæg, tovvæg og rutsjebane. Her har vi også sandkassen med vandleg, som giver mange grin og hvin og koster mangen et vådt sæt tøj fra maj til september, hvor den typisk er tændt. 

På bagsiden af børnehaven er der en jordvold med endnu et tårn, som er godt at gemme sig i og lege prinsesser og trolde i. Derimellem har vi en motorikbane, og en masse jord, man må grave i og flytte rundt på. Legepladsen har fliser, som indbyder til at køre på løbecykel, ladcykel og andre køretøjer.