Hvis mit barn er sygt

Send gerne en sms, hvis dit barn er sygt om morgenen

Yngstegruppen72 53 44 40
Naturpatruljen72 53 44 42

Generelle anbefalinger

Børn bør blive hjemme, hvis de har feber, dvs. 38° C eller højere, målt med et termo-
meter i endetarmen.

Børn bør også holdes hjemme, hvis de er uoplagte, slappe og virker syge.

Sundhed.dk

Syge børn

Børn bliver syge. Det er ikke altid let at afgøre, om barnet er friskt nok til at komme i børnehave. Sundhedsplejens retningslinjer kan være til hjælp. Send en sms til børnehaven, hvis dit barn er sygt.

Børn er særligt udsatte i en børnehave, hvor der er mange børn sammen, og hvor de kan smitte hinanden. 

Vi gør i Ringgårdens Børnehave meget ud af at forebygge smitte med hyppig håndvask, håndsprit og ved at tale om, at børnene skal hoste i ærmet og lignende. Men derfor sker det jo alligevel, at børn bliver syge. 

Er barnet blevet sygt om morgenen, kan du som forælder blot sende en sms til barnets gruppe i børnehaven. Så ved vi, at dit barn er sygt, og så behøver vi ikke vente med dagens program. 

Bliver barnet sygt eller slattent i løbet af dagen i børnehaven, ringer vi til forældrene. 

 

Sundhedsplejen i Faaborg-Midtfyn har sin egen hjemmeside og beskriver de mest almindelige sygdomme

Hvornår må barnet komme i institution?

Barnet skal kunne deltage i de aktiviteter, det plejer, uden at det kræver særlig omsorg og pasning. Barnet må ikke have feber, han/hun skal drikke som vanligt, og han/hun skal kunne lege ude og tage med på udflugt.

 

Hvis et barn kommer af sted uden at være helt rask, har det på grund af nedsat modstandskraft større risiko for at blive sygt igen. Barnet vil desuden kunne smitte de andre børn. Det kan derfor være en god idé at lade det feberfrie barn blive hjemme i mindst en dag ekstra.