Arrangementer

Vi holder af at forene børnehaven og familierne. Derfor holder vi året igennem en række arrangementer for hele familien. Bedsteforældredage, familie-arbejdsdag og lignende.

Børnemusikfestival for alle fire-årige

 

Hvert efterår står i musikkens tegn i Yngstegruppen. Her deltager vi sammen med tre andre lokale børnehaver og Faaborg-Midtfyn Musik-
skole i årets Børnemusikfestival. 

Festivallen har hvert år et tema - i 2019 var det "Skoven" 

Én gang om ugen får vi besøg af en musikpædagog fra musikskolen, som laver vores forestilling sammen med os og i øvrigt øver musik og sang med børnene. Børnene ser meget frem til at skulle have "musik". 

I løbet af september og oktober former vi vores forestilling og omkring 1. november afholder vi så den store Børnemusikfestival i Svanninge Hallen. Her kan forældre, bedsteforældre og andre komme og se og høre, hvad børnene har lært. 

Det er en stor oplevelse for børnene, og de er meget trætte og stolte bagefter. 

 

I 2020 bliver Børnemusikfestivallen afholdt i "Corona-venlige rammer". Det betyder, at alle institutioner afholder deres egen festival i hjemme i institutionen. Temaet er "Danske Husdyr" og håbet er at vende tilbage til den den fælles festival i 2021. 

De yngste laver forestilling i børnehaven

Børnene er her opdelt i de "yngste af de yngste" og de"ældste af de yngste". De yngste laver en forestilling, som forældrene kommer og ser i børnehaven. Imens kommer de ældste på udflugt til Svanninge Hallen, hvor de viser deres forestilling i den store hal sammen med børn fra Horne, Svanninge og Vester Åby.

Vi har valgt denne opdeling, da vores erfaring er, at de yngste børn bliver ret overvældede af den store hal og de mange mennesker. Det er rigeligt for dem at lave opvisning for forældrene i de trygge omgivelser i børnehaven. Derfor laver vi et fint arrangement en fredag eftermiddag, hvor børnene synger og danser, og vi slutter med en kop kaffe. 

Børnemusikfestival for alle fire-årige

Fastelavn


Fastelavn er mit navn... Den bliver sunget igen og igen i dagene omkring fastelavn. Og der er rigtig meget spænding på i børnehaven, når hele børnegruppen møder klædt ud som prinsesser, farlige dyr, riddere, traktorer, mariehøns, og hvad der ellers er fundet på derhjemme. 

Vi fejrer fastelavn hvert år i børnehaven med alle børnene samlet og de forældre/bedsteforældre, som har mulighed for at være med. 

Vi synger fastelavnssange i ugerne op til dagen, og slår selvfølgelig katten af tønden i børnehaven, mens forældre og bedsteforældre kigger på. 

Det er en rigtig hyggelig dag, som børnene ser meget frem til, og hvor de får lov at lege med deres udklædning.

Bedsteforældredag

 

I maj eller juni inviterer vi alle bedsteforældre til at komme og have en særlig dag med barnebarnet i børnehaven. 

Vi laver aktiviteter rundt omkring i børnehaven, som man kan vælge sig på. Nogle går i kolonihaven, nogle laver mad, andre klippe-klistrer i børnehaven, og naturpatruljen tager selvfølgelig deres bedsteforældre med i skoven. 

Børnene elsker at dele deres hverdag med bedstemor og bedstefar, og vi plejer at få en rigtig hyggelig dag, hvor vi slutter med fælles frokost. Mange børn tager med bedsteforældrene hjem bagefter, men ellers er der almindelig børnehavedag efter arrangementet. 

Der er også altid nogle børn, som ikke har bedsteforældre, der kan deltage. De følgers med de voksne fra børnehaven eller "låner en hånd hos en andens bedstemor". Vi sørger for, at det er en hyggelig dag for alle - uanset hvor mange bedsteforældre, de har med. 

Der bliver sendt invitation ud en måneds tid i forvejen, og arrangementet er gratis.